Faktory, na nichž závisí zdravotní potíže

clanek3


V souladu s údaji Světové zdravotnické organizace je zdraví člověka závislé na:

- dědičných faktorech (15%)
- na sociálních podmínkách (10%)
- kvalitě zdravotní péče (8%)
- klimatických podmínkách (7%)
- především na způsobu života (60%)

Jedním ze základních faktorů, na nichž závisí zdraví člověka, je kvalita naší stravy a naše stravování.

Náš organizmus každodenně vyžaduje určité množství bílkovin, tuků, uhlohydrátů, vody, vitamínů, minerálů, mastných kyselin, rostlinné buničiny.Všechny tyto složky bychom mohli získat z potravy. Ale naše půda je stále chudší, protože se na hnojení využívají neorganické sloučeniny a ne biologický kompost. Tato praxe snižuje výživové hodnoty rostlin a oslabuje jejich imunitu, což v konečném důsledku zvyšuje jejich citlivost na různé druhy škůdců. Na ochranu rostlin se používají pesticidy, které jsou karcinogenní a které snižují kvalitu půdy. Existují údaje o tom, že prostředky, používané na ochranu polí od škůdců, jsou schopné vyvolat degenerativní onemocnění nervového systému (sem patří i Parkinsonova choroba, Alzheimerova nemoc,…). Mimo to je půda zasažena kyselými dešti, zvýšeným obsahem toxických látek ze vzduchu, nepromyšleným způsobem obhospodařování. Rostliny si berou z půdy pouze to, co jim může daný geografický region nabídnout.

Zemědělská výroba v půdách, které mají málo zinku, vede k oslabení imunitního systému člověka. Deficit selenu vyvolává předčasné stárnutí, rakovinu a srdečně-cévní onemocnění, a tak se dá prakticky hovořit o celé Mendělejevově soustavě prvků...

Dále nesmíme zapomínat na to, že se zelenina, dříve než se dostane na náš stůl, sbírá předčasně a zpracovává se v průmyslových podmínkách s pomocí sulfátů a jiných chemických preparátů tak, aby vydržela přepravu a uchovala si čerstvý vzhled. Potom následuje řezání, sušení, vaření a konzervování . Podle existujících kritérií ocenění, 80-95% výživných látek, které se původně nacházeli v potravě v minimálním množství se ztrácejí před tím, než se dostanou na náš stůl. A to ještě není vše! Hovězí dobytek je nemocný a dávají mu, podle údajů v posledních 20-ti letech, na profylaxi a na zvýšení hmotnosti antibiotika a hormonální preparáty, které se nemají kam ztratit a opět se dostávají na náš stůl v podobě pečínek a steaků.

Takto, i když konzumujeme různé potraviny, mnoho zeleniny a ovoce, nedostáváme vitamíny, minerály a jiné nezbytné látky v potřebném množství. A v tom samém čase zásobujeme svůj organizmus toxickými látkami. Na to, abychom doplnili tento deficit, byly vyrobené biologicky aktivní doplňky stravy (BADy). BADy se připravují z rostlin, které byly vypěstovány v ekologicky čistých oblastech bez použití pesticidů a hnojiv. Bioaktivní doplňky nejsou přepychem, ale prostředkem na existenci člověka v současných podmínkách. Očišťují organizmus od toxinů, normalizují funkci střevního traktu, zásobují organizmus výživnými látkami, zlepšují výměnu krve, zabraňují stresům, zlepšují činnost nervového systému, posilňují imunitu. Na světový trh se dostávají nové a nové biologicky aktivní doplňky. Většina výrobců biologicky aktivních doplňků stravy se odvolává na tradice čínské medicíny.

Jakými kritérii se máme řídit při nákupu BADů? Předtím, než si jakékoliv výrobky koupíte, obraťte pozornost na to, do jaké míry je výrobce známý v jiných zemích světa. Na druhém místě je komplexnost jeho nabídky, jaké doplňky má, jaká je technologie jejich výroby. Nejlepší z nich jsou ty produkty, které mají hygienické certifikáty a prošly úplnými klinickými aprobacemi, mají registrační osvědčení a jsou využívány nejlepšími klinikami různých zemí. Přednost dejte těm biodoplňkům, které se vyrábí v souladu s GMP standardem, což označuje nejvyšší kvalitu používané suroviny, vysoce kvalifikovaný personál, moderní technologii a kvalitní technologická zařízení. Pouze 5% produktů se vyrábí v souladu s požadavky GMP. Pokud jste si vybrali a začali používat biologicky aktivní doplňky stravy, které byly vyrobeny touto technologií, můžete si být jisti, že jste se stali majiteli vynikajícího produktu a nebudete muset navštěvovat ordinace lékařů a polikliniky.

Pamatujte si, že "VAŠE ZDRAVÍ JE VE VAŠICH RUKOU!"


Pro velmi zajímavé informace z oblasti zdravého životního stylu, správné výživy, redukce váhy, zlepšení kondice i posílení psychiky přejděte na stránky:

www.zdravi-vyziva-hubnuti.cz

 


Zdroj: Soubor přednášek – Přírodní produkty Tianshi, 2007